2014. május 30., péntek

Óváry Arthur pesterzsébeti építész (1.r.)

A Budapesti Városvédő Egyesület pesterzsébeti csoportunk 2014 május 27-én kedden 15 órai kezdettel filmbemutatót tartott fórummal összekötve. 
A DVD borítója
A filmbemutatót Ettvel Zoltán a Budapesti Városvédő Egyesület Pesterzsébeti Csoport tagja és a BVE Pesterzsébeti csoport budapesti küldötte nyitotta meg. 

A filmbemutatón többek között részt vettek: Juhász Lajosné Pesterzsébet alpolgármestere, Somodi Anett a Budapesti Városvédő Egyesület titkára, Kökény Sándorné Kalmár Veronika a CSILI Helytörténeti Klub Pesterzsébet vezetője, Árki Sándorné Kápolnási Magdolna a Budapesti Városvédő Egyesület Pesterzsébeti Csoport volt vezetője és örökös vezetőségi tagja és sokan mások. 
A film készítői a fórumot az érdeklődők tájékoztatására és annak megállapítására szervezték, hogy az elkészült DVD lemezen és Blu-ray adathordozón megjelenő, helyi örökségeinket tartalmazó dokumentum film hogyan hasznosítható a kulturális életben, az oktatásban és a lakosság körében
A DVD hátoldalán Óváry Gábor írása
A filmet az érdeklődő hallgatóságnak Óváry Gábor mutatta be, Óváry Artur unokája. 
A film a Pesterzsébeti önkormányzatunk támogatásával készült és majd megvásárolható a Budapesti Városvédő Egyesület-nél. 
A film szövegírója és a film szerkesztője Óváry Gábor.A film játékideje 37 perc. Az adathordozó megjelenési formája egy szabványtokban elhelyezett színes, nyomdai díszítésű borító és korong, mely kereskedelmi forgalomban nem lesz kapható.
A DVD hátoldalán fontos adatok
A film abból az alkalomból készült, hogy ebben az évben van Pesterzsébet megalakulásának 90. évfordulója és Óváry Arthur pesterzsébeti műépítész születésének 130. évfordulója. 
Óváry Arthur egykori portréfotója
Híres műépítészünk, Óváry Arthur alkotásain keresztül a filmben megismerhetjük az elmúlt 90 év pesterzsébeti történéseit is.
MEGHÍVÓ 2014 június 4-re
A film DVD-je ténylegesen 2014 június 4-én 16 órai kezdettel jelenik meg, amikor is dedikálás is történik, mely a pesterzsébeti Szabó Ervin Könyvtárban lesz, a Bíró Mihály utca 7. szám alatt.

 (Bejegyezte: Ettvel Zoltán)